Det var en del förvånande åskådare som tog stegen upp på läktaren samtidigt som det blinkade till på resultattavlan: 0–3 ... Bara att vända och gå hem igen, typ så.

När David Karlsson gjorde 7–0 till Villa efter 34 minuter började man fundera på det största nederlaget någonsin för Sirius. Kanske 20 mål i baken?

– Så tänkte jag också. Ska det bli 15 eller 20, säger tränaren Esa Määttä.

Förra säsongen förlorade Sirius med 13–0 hemma mot Edsbyn. Men det här var på väg att bli ännu värre.

– Vi måste börja lära oss någon gång. Nu gör vi samma misstag i match efter match, säger Esa Määttä.

Villa ledde med 7–1 i paus och inne i Sirius omklädningsrum lovade spelarna varann att kämpa in i det sista – och kanske putsa till siffrorna. Men då kom nästa kalldusch: 1–8 efter 39 sekunder och 1–9 efter 85 sekunder ...

– Vad ska jag säga? Vi hade ett bra läge att göra 1–0 i början av matchen, men så kom den första missen och så gör Villa mål i stället. Vi får inte tappa bollen i sådana lägen mot ett så bra lag som Villa, säger Määttä.

Villa gavs isytor och tackade och tog emot. Siriusspelarna verkade köra bort sig gång på gång.

– Det kändes som att bollen var någon typ av magnet som alla drogs till. Ändå tycker jag inte att första halvlek var en 0–6-halvlek, säger Määttä.

Om Villa kan göra nio mål på 46 minuter så kan man säkert göra tjugo under 90 minuters spel. Men Sirius stoppade raset – och faktiskt vann laget de sista 43 minuterna med 2–1.

– Jag sade till killarna att vi måste kriga och kämpa i 90 minuter, och jag är nöjd med att det inte rann iväg. Om det hade fortsatt efter 1–9 så kunde det ha blivit fler än 20 mål.

Nu blev det ett normalt resultat till slut.

– När Teemu (Määttä) gick ner i banan fick vi en skridskostark spelare som även kan spela fysiskt. Att vi kämpade under hela matchen är jag också nöjd med, säger Esa Määttä.

Nu när det inte mot lag som Villa, med "halva landslaget" i sin trupp, som Sirius ska ta poäng. Det är mot lag som Frillesås, Tellus och Falun som Sirius ska vinna, särskilt på hemmaplan.

På lördag kommer just Frillesås till Uppsala ...