Efter 25 minuter på Sparbanken Arena i Lidköping tog sig nog många Siriussupprtrar sig för pannan och undrade var det här skulle sluta. Då hade precis Villas Johan Esplund gjort 4-0 och hemmalaget dominerade spelet kraftigt.

Men sedan kom dubbla Siriusreduceringar genom Samuel Heeger och Tuomas Liukkonen. Och när Nils Bergström gjorde 4-3 i den 41:a miunuten så var Sirius definitivt med i matchen igen. Det fanns också bud på 4-4 innan paus.

– Matchinledningen var lite som hemma mot Edsbyn. Man tänkte, vad är detta? Är vi ens med i matchen? Men sedan började vi spela bättre. De ägde mycket boll men vi kunde ändå låsa försvarsspelet och började skapa lite framåt också, säger Siriustränaren Esa Mättää.

I den andra halvleken tog det en stund innan nästa mål kom. Och det var Villa som gjorde det fram till 5-3. Men Sirius reducerade blixtsnabbt genom Simon Karlsson. Den glädjen varade dock i en knapp minut innan Johan Löfstedt dundrade in 6-4 i nättaket bakom en chanslös Erik Persson i Siriusmålet. Persson som annars storspelade i målet matchen igenom.

Men Sirius gav inte upp. Jerker Ortman hade ett jätteläge att göra 6-5, men kanske gjorde det lite för svårt för sig i avslutet, och hemmamålvakten Jon Karlsson räddade hans friläge.

Även att Villa gjorde 7-4 så trummade Sirius på, och Kalle Mårtensson blåste nytt liv i matchen när han sköt 7-5 på hörna.

Men sedan blev det ridå. Hemmastjärnan Joakim Andersson stängde matchen med två snabba mål - och Villa tog sin tolfte raka seger.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Efter matchen satt grabbarna och deppade över förlusten och tyckte att de borde tagit en poäng mot serieledarna, det är häfigt att vi kommit upp i den nivån, säger Mättä.

Han kunde också glädjas över att Sirius kontrakt deifinivt är klart. I och med att Falun förlorade, så skiljer det nio poäng i tabellen ned till kvalplats - med åtta poäng kvar att spela om.