Sirius verkar ha skaffat sig en "ovana" att släppa iväg motståndarna till en eller två måls ledning. Mot Dalkurd blev det till och med tre innan hemmalaget fick ordentlig fart under benen och började ta för sig mer i anfallsspelet. Och det var nog många som började känna på tanken att "ska det gå att vända igen" med matcherna mot Göteborg färskt i minnet.

Men närmare än Charbel Georges 2-3 i den 85:e minuten kom aldrig Sirius den här gången.

– Det var en speciell match. Det visar tydligt hur fotbollen är ibland. Jag tror inte att vi har skapat så här mycket sedan vi spelade i superettan, och det är otroligt att vi inte vinner sett till målchansfördelningen, säger Siriustränaren Thomas Lagerlöf efter matchen.

Artikelbild

Kort före match vräkte regnet ned över Uppsala och Studenternas och Sirius valde att justera matchplanen.

– Det var speciella förutsättningar, med pölar på planen. 20 minuter innan matchstart så ändrar vi matchplanen på grund av det, och bestämmer att vi ska spela rakare, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius var dock inte speciellt heta i första halvlek. Varken i närkamperna eller i Dalkurds straffområde.

– Vi var besvikna på vårt duellspel i första halvlek. Vi var lite handlingsförlamade och för sena i duellerna. Även att det var en jämn första halvlek, så var det inget bra av oss, säger Thomas Lagerlöf.

Dalkurd kom ut till andra halvlek med en 1-0-ledning efter nyförvärvet Eero Markkanens mål i den första halvleken. Och när alla väntade på att Sirius skulle flytta fram och skapa mer chanser så chockade Dalkurd Studenternas. Först Ahmed Awads iskalla chipp över Lukas Jonsson och sedan Robert Tranbergs skott som Jonsson missbedömde helt. Man kan nästan säga att bortaledningen växte i samma takt som bortaklacken som blev större och större under matchens gång.

– Vi börjar andra halvlek bra, men ändå så ligger vi under med 0-3 efter två grova individuella misstag, säger Thomas Lagerlöf.

Siriusledningen gjorde några byten. Lyckade får man säga sett till vad de åstadkom på planen. Charbel Georges sköt flera fräsande skott innan han äntligen fick göra sitt första Siriusmål. Några minuter dessförinnan hade också Philip Haglund nickat in 1-3 - och Västra Sidan började drömma om en ny succévändning.

Men där tog det stopp.

– Vi trummade på bra, men tyvärr stå stressar vi upp oss lite under övertiden och vill lite för snabbt framåt, säger Thomas Lagerlöf.

I Dalkurdlägret var det naturligtvis en stor lättnad när domaren blåste för full tid.

– Det var rafflande, mer hjärtstillestånd sista 20 minuterna. Vi fick kämpa oerhört, och det här var verkligen extremt nödvändiga poäng för oss, säger Dalkurds tränare Johan Sandahl.