Sirius testar Gusks succéspelare

Sirius väljer under veckan att testa två offensiva pjäser i form av Gusks skyttekung Jens Hägg samt Karlslunds Simon Gefvert.

Jens Hägg.

Jens Hägg.

Foto: Pontus Stark/UNT-arkiv

Fotboll2019-11-11 16:36

Hägg stod för 19 mål för Gusk i division II under säsongen och kommer nu att träna med Sirius under veckans båda fotbollspass varav det första var under måndagen.

– Han har gjort det bra i Gusk och är fortfarande relativt ung (24 år) med utvecklingspotential. Vi vill gärna se spelare komma från Gusk till Sirius som är steget i vårt samarbetsavtal. Vi vill stimulera det samarbetet och visa att det fungerar, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Gefvert gjorde under säsongen sex mål i division I. Han har tidigare provspelat med lag som Hammarby och Djurgården och är 22 år gammal.

– Vi har följt honom lite grann och nu ville han komma hit och visa upp sig. Vi är i en period där vi ska kika på lite spelare som är intressanta för framtiden, säger Andersson som också berättar att det finns planer på en internmatch med flera provspelare i nästa vecka. 

I förra veckan blev det klart att John Alvbåge lämnar klubben då kontraktet gått ut. Den nederländska målvakten Mark Spenkelink tränade med klubben i förra veckan och är kvar även denna vecka.

– Han gjorde det okej första veckan och ser bättre och bättre ut. Han tränar fram till torsdag och sedan får vi se vad som händer. Just nu söker vi ett komplement till den förstemålvakten som vi förhoppningsvis ska ha.

Är den förstemålvakten Lukas Jonsson?

– Lukas är en av de namnen, säger Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!