Efter ett skralt målskytte i säsonginledningen exploderade Sirius offensiv. De tre matcherna, som givit två segrar, inför bortamötet med Rönnby innehöll inte mindre än 19 fullträffar från blåsvarta spelare. I Bombardier Arena i Västerås på söndagen kammade man dock alltså noll. Helen Bircher i hemmamålet räddade samtliga skott från gästerna och blev en av hemmalagets matchvinnare.

– Vi skapade tillräckligt mycket för att vinna men det går ju ut på att göra mål. Och släpper man bara in två mål ska det räcka för att vinna matcher. Men det kändes som att skärpan inte fanns i den sista tredjedelen, säger Siriustränaren Niklas Johansson.

Det var mest målen som saknades tycker han för arbetsinsatsen var bra och likaså defensiven.

De två första perioderna i matchen var jämna men Rönnby lyckades få hål på Jennifer Gräll en gång per period. I den tredje perioden stod Sirius för sin bästa insats men fick alltså inte in bollen.

Rönnby är, precis som Dalen som Sirius förlorade mot för två omgångar sedan, ett lag i mitten av superligatabellen. Båda motståndare som Sirius ska kunna slå enligt Johansson. Segrarna ska inte bara tas mot bottenkonkurrenterna resonerar han.

– Vi har gjort bra matcher mot Dalen och Rönnby och måste kunna ta poäng mot de här lagen också, säger han.

Ett tapp för Sirius var att viktiga Matilda Andersson ringde in sig sjuk på matchdagen.

I nästa omgång möter Sirius Warberg på hemmaplan. Lagen parkerar på varsin sida av nedflyttningsstrecket.