Med 30 sekunder kvar av matchen låg Sirius under med 3–2 i den viktiga bortamatchen mot Höllviken i Halörhallen. Man fick då med sig en utvisning och plockade ut målvakten Tobias Steineck. Då klev Sirius Joakim Olsson fram och kvitterade till 3–3 vilket gav Sirius nytt syre i kampen om slutspelsplatsen. Väl i förlängningen höll sig Johan Widh påpassligt framme och satte dit sitt andra mål för kvällen i förlängningen.

– Drews flippar över den till mig och jag lyckas få i väg en felträff som går in via keepern. Hade jag missat det läget hade jag väl fått gå hem så det var skönt att den gick in, säger matchhjälten.

Dessförinnan hade Uppsalalaget det däremot svårt mot skåningarna. Höllviken hade övertaget i de två första perioderna.

– Det var nästan så att vi inte riktigt var värda att bara ligga under med ett mål efter de två första. Men Steineck gör några viktiga räddningar och håller oss kvar i matchen. I den sista perioden lugnar vi ner oss och spelar mer sturkturerat. Vi tar en sak i taget men lyckas inte riktigt skapa några heta målchanser förrän vi tar ut målvakten, säger tränaren David Ahlmark.

Höllviken hade innan matchen beskrivits som en svår motståndare. Det var en beskrivning som visade sig vara korrekt.

– De trar ner på tempot och är väldigt luriga. Det är ett svårt lag att möta och det gäller att man håller ihop det för annars blir det ytor, säger Widh.

– Det här var en svår bortamach men vi visar upp en jäkla styrka tycker jag. Vi kände att de var besvikna och i gungning efter 3–3-målet och såg vår chans att avgöra, säger Ahlmark.

När Ahlmark tog över Sirius låg man näst sist i tabellen. Nu har laget lyft till en slutspelsplats – en poäng före Dalen som ligger nedanför strecket.

– Det känns jätteskönt. Innan vi bytte tränare försökte vi rädda kontraktet men ju längre tiden har gått desto närmre har vi kommit slutspelsplatsen. Nu ska vi se till att behålla den här platsen framöver, säger Johan Widh.

Tränaren själv reflekterar däremot inte allt för mycket över att man ligger på slutspelsplats.

– Är vi där när serien är slut ska jag säga vad jag tycker, säger Ahlmark.

På söndag möter Sirius Helsingborg som ligger på samma poäng som Uppsalalaget.

– Det blir en bra avslutning på skåneveckan. De verkar ha gjort en jämn match mot Falun i kväll och har legat på slutspel hela säsongen så det blir en bra värdemätare, säger Ahlmark.