– Stora delar av stommen från förra säsongen är kvar, men utmaningen som vi har haft är att vi har haft för många backar och för får forwards. Defensiv kvalitet har vi gott om, så jobbet på försäsongen har varit att skola om en del spelare, säger Niklas Johansson.

Landslagsspelaren Klara Molin är en av dem. Hon är back i landslaget, men numera ett offensivt vapen i Sirius.

Nyförvärvet från Linköping, Frida Lundberg, är en annan. Hon värvades som back – men kommer spela forward i premiären mot Jönköping. Även Selma Frykholm och Johanna Claesson skiftar positioner.

– Det har tagits emot positivt av de flesta spelare, alla har åtminstone varit positiva att prova på det här, säger Niklas Johansson.

Har ni hunnit spela ihop er?

– Det är där utmaningen har legat. Vi beslutade ganska tidigt att jag skulle flytta upp en del spelare, och det har gått bra.

Sirius kommer till spel i premiären utan korsbandsskadade duon Evelina Sparf och Sofie Paulsson. Niklas Johansson räknar inte med dem alls i år.

– Det är högst oklart när de kan vara tillbaka. Jag räknar inte dem alls och kommer de tillbaka den här säsongen är det bara en bonus, säger Siriustränaren.

Saknas gör även Caroline Ericsson. Misstänkt diskbråck stoppar Siriusspelaren.

– Hon kan bli borta ett tag är jag rädd. Vi får se vad som händer där, säger Niklas Johansson, som tagit klivit som tränare från Sirius herr till Sirius dam.

Vad tror du om premiärmotståndet Jönköping?

– Det brukar vara tuffa matcher mellan oss och dem. De jobbar hårt, springer mycket och för vår del blir det viktigt att vi inte faller in i deras spel. Vi vill spela kontrollerat.