Matchen blev kattens lek med råttan. När Täby dessutom bara kom till start med nio utespelare, och dessutom fick sin lagkapten skadad i första perioden blev det inte mycket till match.

– Det här var inte ens som ett träningspass, det var det som var det tråkiga. Men vi ringde in dem i veckan när AIK inte kunde planera sin försäsong. Täby hade 15 spelare häromdagen, men fick massa sjukdomar och då blev det ingen riktig match. Det är kul för en del grabbar att göra mål, men mer än så var det inte, säger Siriustränaren David Ahlmark.

I Siriuslaget debuterade finske backen Erik Storgårds, och gjorde säsongens första mål för Sirius.

– Jag är inte värvad för att göra mål, jag är i första hand en defensvi back, så för mig är det ett plus att göra mål, säger Erik Storgårds.

Storgårds har varit i Uppsala i en vecka - och vet att när Sirius möter Storvreta i kommande veckas derbymatch så blir det något helt annat.

– Jag hört mycket om rivaliteten med Storvreta och att det är detta man spelar för här. Det blir ett bra test var vi står. Tycker ändå att det var bra att många fick göra mål i dag, det är alltid bra för självförtroendet, säger Storgårds, som till slut gjorde tre mål i matchen.

Efter en ganska jämn första period som Sirius vann med 2-1 gick hemmalaget ifrån till 13-2 i mittperioden. Och avslutade matchen med att göra ytterligare nio mål.

– Det som var positivt var att vi ryckte upp oss efter vår sorgliga första period. Nästa vecka möter vi Storvreta och då kommer det inte att se ut så här. Då kommer vi att få jobba, säger David Ahlmark.