I backspegeln Sirius hade ramlat ur allsvenskan 1974 och hoppades vara med i toppen på tvåan 1975. Mitt i sommaren värvades två spelare från England – en av dem med meriter från Manchester City och det engelska landslaget.

Det var i slutet av juli som Frederick Hill och Harry Kirk blev klara för Sirius.

Bengt Bylund och en av UNT:s fotografer var på plats på Studenternas när de båda välkomnades till Uppsala av Siriusspelaren och gamle kvalhjälten Ulf Wahlquist och fotbollssektionens Dan Berglund.

Frederick Hill, eller Fred som han kallades, kom närmast från Peterborough och var en 34-årig mittfältsspelare. På 60-talet spelade han två landskamper för England.

Hill kom till Uppsala med sin familj och bosatte sig i Flogsta. En av grannarna blev landsmannen Harry Kirk, som inte hade lika stora meriter som Hill. Han kom från division IV-laget Stockport och var en 29-årig anfallsspelare som Sirius hoppades skulle göra många mål i svenska division II.

Tisdag 29 juli 1975 var det "höstpremiär" för Sirius hemma mot Falun – och det var debutmatch i serien för Hill och Kirk. Och det blev succé.

Sirius vann med 3–0, som rapporterades vara i underkant, och målen gjordes av Hasse Nilsson, Stefan Nilsson – och Harry Kirk!

Fred Hill fick mycket beröm för sitt mittfältsspel. "Han slog inte bort ett enda pass," berömde lagledaren Alf Johnsson.

Sirius avancerade till fjärde plats i tabellen, sex poäng efter ledande IFK Sundsvall. 2 356 åskådare var på plats på Studenternas.

I nästa match tvålade Sirius till Luleå med 5–0, men nu var det slut med berömmet över Kirk och Hill. Den förstnämnde hade "svårt att övertyga" och den andre var "halvbra den här gången."

Men det blev ännu värre.

Efter 3–0 mot Falun och 5–0 mot Luleå förlorade Sirius med 4–2 mot Sandviken på bortaplan och det rapporterades att "lagets nykomlingar (Kirk/Hill) var stora besvikelser."

Efter förlusten mot Sandviken grusades alla Sirius förhoppningar om ett snabbt återtåg till allsvenskan.

Det blev sammanlagt nio Siriusmatcher för Harry Kirk (två mål) och sex matcher för Frederick Hill.

Sirius slutade fyra i serien, hela 12 poäng (tvåpoängssystem på den här tiden) efter seriesegrande IFK Sundsvall med Olle Nordin och Bosse Börjesson i spetsen.

Fyra år senare ramlade Sirius ur även division II.