Sirius fortsätter att förstärka inför hösten. Först skrev Sal Jobarteh på och sedan togs Joakim Alriksson och Valentino Pidré in på provspel. Nu står det alltså klart att mittfältaren Dalil Benyahia, 22 år, förstärker laget.
– Det är en ny utmaning och det är så jag ser det, säger nyförvärvet som redan har anslutet till Sirius träningsläger i Norrtälje.

Benyahia slog igenom för Brommapojkarna i allsvenskan 2009. Då, med Kim Bergstrand som tränare, stod han för tre mål och blev genast ett hett villebråd i Europa. Efter ännu en säsong i allsvenskan ryktades det om storklubbar som Ajax och Birmingham. Då kom dock skadorna, något som gjorde att Benyahia endast registrerades för elva matcher i fjol i superettan med Brommapojkarna. Han har varit klubblös sedan årsskiftet och har sedan dess opererat vaderna och är nu fullt återställd.
– Han har testspelat en hel del ute i Europa och vi har diskuterat ett bra tag och kom fram till att det vore bra för honom att få en fast punkt i tillvaron, säger Kim Bergstrand.
Dalil Benyahia:
– Jag tycker att Sirius är ett bra alternativ för mig. Det är ett lag på väg uppåt och jag behöver speltid och spela.

Hur mycket betyder det att Kim Bergstrand är tränare?
– Det är klart att det betyder en del. Jag vet exakt hur han vill spela och det har en stor betydelse, säger Benyahia som även har gjort en U23–landskamp i OS-kvalet för Algeriet.

Kontraktet är på två och ett halvt år, men innehåller klausuler. Målet är dock självklart för både Sirius och Benyahia nu.
– Vi ska gå upp i superettan och det är realistiskt, det är dit vi strävar.

Du var på gränsen till Europa och nu spelar du i division I, vad har du för personliga mål?
– Jag var väldigt ung när jag kom fram och då kommer det intresse, men man måste hålla sig frisk också. Målet är att komma ut i framtiden någon gång, men nu är fokus helt på Sirius.

I och med att Benyahia nu skrivit på skulle man kunna tro att de två provspelarna får tacka för sig. Så är det dock inte enligt Kim Bergstrand som inte vill stänga dörren för fler värvningar.
– De är med och kör, sedan får vi se, säger tränaren.

Sirius möter Norrtälje under fredagen i en träningsmatch, en match där Benyahia förväntas få speltid.