Det stod länge 0–0, men det var Sirius som var det drivande laget.

Dock var det väldigt få heta målchanser. Örnsköldsvik hade svårast att skapa något, och när skotten kom så stod en debuterande målvakt i vägen: Lovisa Nilsson, som har spelat en halv period mot Pixbo tidigare.

Att hålla nollan i sin första hela match i superligan är imponerande.

Tränaren Niklas Johansson kände ingen stress trots att det stod 0–0 efter mer än halva matchen. Tvärtom, han kände ett lugn.

– Vi hade ett kraftigt spelövertag i den första perioden. Under de första tio av den andra perioden var vi inte bra, men jag kände mig lugn. Vi spelade med ett tålamod och tuggade på, säger Niklas Johansson på telefon från Ångermanland.

När det första målet kom så lossnade det rejält och sedan var det inget snack om saken. Det blev alltså sju mål, vilket gjorde att Sirius plockade in viktiga mål på Malmö, som slog Warberg med ”bara” fyra.

– Det kan vara viktiga mål, säger Niklas Johansson.

Sirius slutspelschans lever, men laget måste få hjälp av framförallt Endre – som tar emot Malmö i den sista omgången – och Kais Mora som ställs mot Dalen på bortaplan. Förutsättningen för Sirius är att laget vinner sina två matcher, först mot Rönnby hemma och sedan mot Warberg borta.

Det kan nog fortfarande vara lätt att gräma sig om man är Siriusspelare. Laget hade ju 4–2 hemma mot rivalen Dalen senast, men tappade till 4–4. Den matchen kan, med facit i hand, bli den avgörande.

Så här är läget kring slutspelsstrecket:

8) Dalen –13, 29

---------------------

9) Malmö –19, 28

10) Sirius –23, 25

Det återstående spelprogrammet i superligan:

Dalen: Malmö (borta), Kais Mora (hemma)

Malmö: Dalen (hemma), Endre (borta)

Sirius: Rönnby (hemma), Warberg (borta)

Det skiljer alltså fyra poäng mellan Dalen på slutspelsplatsen och Sirius som ligger tia. Dalen har dock den klart bästa målskillnaden.