Det var ett tag sedan Sirius spelade i World Cup, en turnering som är ett skönt avbrott under all träning och träningsspel.

– Det här är mycket roligare än att spela träningsmatcher. Det är en annan laddning, så det är absolut en stor skillnad, säger Markus Kumpuoja.

Det var Kumpuoja som var Sirius segerorganisatör. Han gjorde första målet redan efter mindre än en minut.

– En bra passning från Rintala, säger Kumpuoja.

Det blev en jämn match under i stort sett hela de 60 minuterna (matcherna spelas bara 2x30 minuter), men Sirius seger kanske ändå kan anses som rättvis. Möjligen hade man aningen hetare målchanser.

Men det var jobbigt att spela – om vi får tro Kumpuoja.

– Det var dåligt tempo, det kändes mer som en träning. Isen var mjuk och var jobbigt där ute, säger han.

Hur är det med konditionen?

– Man får väl börja träna, det är bråttom nu, det är snart seriestart, säger Siriusstjärnan med ett gott skratt.

Han tillägger dock:

– Fast Vänersborg måste vara ännu sämre tränade eftersom vi vann!

Skämt åsido, Sirius gjorde en stabil insats mot ett Vänersborg som är tippat högre upp, dock inte alls lika bra som i fjol.

Nu möter Sirius det ryska storlaget Neftyanik (fredag) och avslutar mot Sandviken på lördag. Man måste bli sämst tvåa i gruppen för att gå vidare till kvartsfinal.

– Det ryska laget är bra, de har flera landslagsspelare. Men visst kan vi vinna. Jag tror att de kommer att ha mycket boll och det blir nog mycket spel på våran planhalva, men vi ska stå upp, säger Kumpuoja.

I Sirius imponerade försvarsspelet med Victor Lundberg i spetsen.

Överlag gjorde Sirius en bra insats i säsongens första tävlingsmatch. Det ser ganska så lovande ut även om man inte ska dra för stora slutsatser eftersom Vänersborg med stor sannolikhet är betydligt svagare än i fjol.