Johan Jansson Hydling har varit en av Sirius bandys stora profiler de senaste säsongerna, men lade av efter fjolårets säsong.

”Nu ska jag börja vara pappa på riktigt. Det håller inte längre att pendla som jag har gjort, det sliter alldeles för mycket på privatlivet och mitt eget samvete”, sade Johan Jansson Hydling efter sista elitseriematch för Sirius på Studenternas i vintras.

Nu är Johan Jansson Hydling överraskande tillbaka i elitserien – i Broberg-Söderhamn.

– Broberg har många skador och jag hjälper gärna Björn ”Böna” Eriksson. Han är min gamla tränare från Ljusdalstiden, säger Johan Jansson Hydling till UNT.

Hur är formen?

– Jag har tränat lite grann, men det är mest för att jag inte ska lägga på mig vikt. Jag har absolut inte elittränat, så jag är inte i någon superform direkt.

Johan Jansson Hydling har inte släppt bandyn sedan han lade av i februari. Snarare tvärtom.

I dag ansvarar han för skridskoskolan i Ljusdal och han sitter numera med i Ljusdal BK:s styrelse som ungdomsansvarig i klubben.

– Jag har varit på is och plockat koner och jag har inte haft något större sug att spela egentligen. Det beror kanske på att jag får mina timmar på isen ändå, säger Johan Jansson Hydling.

– Men det är kul att spela och det var förbaskat roligt att vara tillbaka på isen och träna igen.

Den 30-årige försvararen tränade med Broberg-Söderhamn för första gången under söndagen. Om det sedermera blir spel redan i veckan återstår att se. På onsdag möter laget Vänersborg på bortais.

”Johan och Stefan kommer att träna med truppen även på tisdag och vi håller tummarna för att dom finns med i truppen redan under matcherna som spelas den här veckan”, skriver Broberg-Söderhamn på sin hemsida.

– Jag har sagt till ”Böna” Eriksson att registrera mig och sedan får han använda mig om de vill och om det behövs, säger Johan Jansson Hydling.