– Jag har en bra känsla. Det är två lag som vill spela fotboll, säger "Steffo" och syftar på måndagens hemmamatch mot Hammarby.

Om det blir något spel för Vecchia återstår att se. Han är med i truppen och är redo för spel om tränaren Kim Bergstrand vill se honom på planen. Men en hel match, nej, det kommer med största sannolikhet inte att bli.

– 45 minuter? Nja ... Jag har svårt att se att jag skulle få 45 minuters speltid nu, men om det skulle bli så är jag redo. Jag klarar det, säger han.

Artikelbild

| Moses Ogbu på söndagens träning.

Det var den 28 juli som Vecchia spelade senaste – då vann Sirius mot Dalkurd med 3–1 på Gavlevallen. Sedan dess har han inte varit med i truppen. Att sitta vid sidan eller framför tv:n är ingen höjdare.

Det är givetvis på planen som den gamle 60-meterslöparen vill vara.

Vecchia är snabb, det vet alla som sett honom spela. I unga år var han "bäst i Sverige på 60 meter i sin åldersklass." Klubben hette Solna Friidrott, inte den största föreningen direkt.

Han minns inte tiderna han sprang på som 12–13-åring, men de var bra.

– Men jag satsade aldrig på friidrotten, det var fotbollen som var nummer ett.

Nu är det Hammarby som står för motståndet. Det kommer att bli fullsatt hemma på Studenternas – och trots att Sirius har 0–9 (!) på de två senaste matcherna var det en optimistisk Vecchia som UNT träffade.

– Hammarby är ett skickligt lag som pressar högt. Det är viktigt för oss hålla i bollen. Det är jättekul att vara tillbaka även om jag kanske inte är i topptrim för tillfället, säger Siriusanfallaren.

Tränaren Kim Bergstrand ser också fram emot matchen. Han känner sig inte uträknad på något sätt även om förmodligen alla (utanför Siriussfären) tror att serietvåan kommer att vinna enkelt.

– Det är ett av de tempostarkaste lagen i serien. Bara Malmö är bättre. För att vinna behöver vi vara bra i alla delar av spelet. Vi måste behålla disciplinen, då har vi goda möjligheter, säger Siriustränaren.

Sirius har förskräckliga 0–9 på de två senaste matcherna, men siffrorna är lite missvisande. Mot Malmö stod det 0–0 när två tredjedelar var spelat. Sirius har helt enkelt rasat ihop när motståndarna fått ett (!) mål.

– Det är klart att det sitter i huvudena. Man blir ju inte plötsligt en mycket sämre fotbollsspelare bara för att man släpper in ett mål, säger Bergstrand.

Nu får Siriustränaren tillbaka Stefano Vecchia och Moses Ogbu. Den senare betyder mycket för Sirius spel. Han har förmågan att suga åt sig alla möjliga bollar, något som kan vara extra viktigt mot ett tempostarkt Hammarby.

Nedre delen av tabellen är väldigt jämn. Varenda poäng är viktig. Det återstår visserligen tio matcher (nio efter Hammarbymatchen) men att fem lag gör upp om det är glasklart.

Men Kim Bergstrand sitter inte hemma och räknar poäng och kollar på lagens spelprogram. Inte ens i smyg.

– Det ger mig ingenting i det här läget. Vi måste vinna matcher, så enkelt är det.

Men någon gång, när du haft lite tid över, måste du väl ändå gjort någon typ av poängkalkyl?

– Nä (litet skratt) ... Jag håller inte på så. Jag har inte den tiden och vill inte lägga någon energi på det.

Till sist: Christer Gustafsson var lite krasslig under helgen och vilade från söndagens träning på Löten. Han finns dock med i truppen till måndagens match.