Andersson kom till Sirius i somras från Varberg och har stått för en fin höst i blåsvart. Nu kommer belöningen. Efter att både Alexander Isak och Mattias Svanberg lämnat återbud så har Sirius mittfältare kallats in av förbundskaptenen Roland Nilsson.

– Det är ett kvitto på att man har gjort det bra, det känns roligt att de har ögonen öppna, att de ser att man har gjort det bra i klubblaget, Andersson.

Det är snabba ryck för Andersson. Under söndagskvällen firade han av säsongen med Sirius supportrar när han mitt i middagen fick veta att han blivit uttagen i landslaget. Strax innan nio på måndagsmorgonen lyfter sedan planet till Budapest.

– Det är snabba ryck. Nu är det packning som gäller.

Andersson, som tidigare varit lagkapten för U17-landslaget, gör debut på U21-nivå för Sverige.

– När jag kom till Sirius hade jag inga förväntingar på att komma med i U21, men jag har varit med i breddtrupper tidigare så jag har ändå varit där och nosat. Nu blev det några återbud och då är det roligt att de ringde mig.

Vad har du för förväntningar?

– Jag förväntar mig inte att starta, men det vore roligt att spela några minuter. Jag känner många killar sedan innan så det ska bli en rolig vecka, säger Andersson.

Matchen mot Ungern i EM-kvalet spelas på fredag klockan 17.00 i Budapest.