Siriusspelaren: Jag fick en hjärtattack

Sirius besegrade Helsingborg hemma och tog ett stort kliv mot nytt allsvenskt kontrakt. Men oj vad det var nära att sluta illa.

Daniel Jarl, bäst i Sirius mot Helsingborg, i en nickduell. Han var en - av många - som blev oroliga i matchslutet.

Fotboll2019-10-05 19:06

I 88 minuter var allt mer eller mindre lugnt framför Sirius mål. Sedan hände det saker. Alhaji Gero nickade in reduceringen till 2–1 för gästerna i minut 89 och på tilläggstid skrek en hel arena på Lukas Jonsson i hemmamålet.

– Jag har fått det återberättat för mig och hela arenan skrek och hela laget skrek. Men det är först nu som jag inser att det var väldigt nära, säger Siriusmålvakten Lukas Jonsson.

Jonsson hade fångat bollen och lade ned den på marken för att sparka iväg den långt. Problemet var bara att en Helsingborgsspelare smög bakom. Denne petade undan bollen och var på väg att sparka in den i Siriusmålet innan Jonsson slängde sig som en panter och redde upp sitt misstag. Lite i närkontakt med sin motståndare.

–  Vanligtvis tittar man ju bakom sig men det gjorde jag inte nu, säger Jonsson.

Daniel Jarl var ett av de närmsta vittnena till händelsen.

– Jag fick en hjärtattack när Lukas höll på. Fotboll spelas ju i 90 minuter plus tillägg men han uppfattade det i tid ändå, säger mittbacken.

Om Jarl mådde dåligt blev Siriustränaren Henrik Rydström förbannad.

– Jag var på väg att springa in och nita honom. Han undrade varför alla skrek på honom. Jag tänkte "fan nu blir det mål". Men han räddade upp sitt misstag, sade tränaren om händelsen på presskonferensen.

Hade det blivit mål där hade det varit ett tungt tapp för Sirius som så långt stått för en mycket gedigen försvarsinsats. Christer Gustafsson slog in en frispark (genom muren) till 1–0 i slutet av den första halvleken och Mohammed Saeid utnyttjade ett misslyckat hemåtspel till att sätta 2–0 en kvart in på den andra halvleken. Allt kändes tryggt för blåsvart.

Nu löste sig allt alltså till slut och de tre poängen gör att det mesta pekar på att Sirius spelar i allsvenskan även nästa säsong. Daniel Jarl, som var inblandad i bland annat en straff borta mot Sundsvall förra omgången, var lättad.

– Det här var extra skönt. Det var snöpligt det som hände där uppe. Då hade vi inte marginalerna med oss men det hade vi i dag.

Jarl var Sirius bäste spelare i matchen och han gillar läget med tre viktiga matcher kvar att spela.

– Det är upp till oss och vi ska fixa det, säger han.

Matchfakta

Sirius–Helsingborg 2–1

(1–0) Målen: 1–0 (43) Christer Gustafsson, 2–0 (60) Mohammes Saeid, 2–1 (89) Alhaji Gero.

Publik: 4 201

Siriusspelarna firar segern framför hemmaklacken, som till denna match flyttat till den södra kortsidan.