Offia, som kom till Sirius för drygt ett år sedan, fick för några dagar sedan kallelsen till Nigerias U20-landslag kan UNT nu berätta. Truppen har ett läger i tyska Nürnberg från den 29 april och tre veckor framåt med träningsmatcher bland annat.

– Det känns riktigt bra, det är en bra möjlighet för mig. Jag var överraskad när jag fick kallelsen, det är första gången jag är med i något landslag och jag kan inte beskriva med ord hur det känns, säger Offia.

Den 13 maj tas sedan truppen ut till U20-VM som spelas i Polen med start den 23 maj. Där kommer Nigeria i gruppspelet att ställas mot Qatar, Ukraina och USA.

– Det har varit en dröm för mig att komma med i landslaget och jag har jobbat hårt för att nå dit. Jag hoppas att allt kommer att gå bra, säger Offia.

Vad tror du om dina chanser att komma med till VM?

– Jag tror att jag har en bra chans att komma med i VM-truppen. Jag jobbar hårt och tror jag kan komma med.

Under fredagen gav Sirius Offia tummen upp att åka. Han kommer därmed att missa i alla fall tre veckor med blåsvart och kanske mer därtill. Offia har som sagt varit utanför Sirius trupp till de fyra första allsvenska matcherna.

– Jag måste jobba hårdare för att ta mig in i truppen, det är inte så enkelt. Jag känner att jag är nära och ger mitt bästa hela tiden, säger Offia.

Även IFK Göteborgs Alhassan Yusuf är uttagen i truppen som samlas den 29 april.