Backen Nygren, född 1998, och mittfältaren Faiqi, född 1999, har tränat med Sirius under större delen av hösten. Nygren A-lagsdebuterade i tävlingssammanhang då han spelade mot Carlstad United i cupen i somras. Faiqi debuterade redan i fjol i en cupmatch mot Enskede och gjorde allsvensk debut för Sirius i säsongens sista match mot AFC Eskilstuna. Nu står det klart att duon får A-lagskontrakt med Sirius inför nästa säsong.

– De har båda varit med i träning under ganska lång tid till och från, och har gjort det bra och klarat av att hävda sig i den här miljön. Det stämmer bra med vår strategi att satsa på de unga spelare som visar att de är tillräckligt bra. Vi tror att de ska kunna vara med och bidra och ta nästa steg här, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.

Både Nygren och Faiqi kom till Sirius akademi från Sunnersta 2013.

– Det är jättekul, jag har varit i Sirius länge och det är ett mål man har haft. Jag tycker jag har tagit chansen under hösten, och att jag kan utvecklas ännu mer, säger Linus Nygren.

– Jag hade lite motgångar men har utvecklats väldigt mycket under hösten, så det är bara att fortsätta. Det känns väldigt bra, det är det här man har strävat efter, säger Sherko Faiqi.