39 graders feber gjorde att David Ahlmark inte kunde vara med under måndagens träning och finslipning inför tisdagskvällens derby. Febern slog till i helgen och kanske tvingas han stanna hemma i stället för att bege sig till IFU Arena.

– Emil (Söderström, assisterande tränare) och Kristian (Krogius, målvaktstränare) klarar det där. Det är ingen panik om jag inte kan vara med. Det viktigaste är att spelarna är friska, säger Siriustränaren.

Och Sirius ser ut att ha samtliga spelare tillgängliga inför säsongens tredje derby. De två tidigare har slutat i Storvretasegrar. Ahlmark pratar om att hitta en nyckel för att kunna slå rivalen.

– Vi vill ju till slutspel och skulle vi lyckas ta oss dit blir det nog ett gäng matcher mot Storvreta, säger han.

Just nu är Sirius, som haft en bra trend över tid men som förlorade senast borta mot Pixbo, precis under slutspelsstrecket.

– Vi känner att vi har många bra matcher kvar och hittar vi den nivå som vi haft kommer det att gå bra. Det blev en liten dipp mot Pixbo.

I säsongens första derby ryckte Storvreta i den sista perioden. I det senaste stod det 7–1 efter drygt halva matchen innan Sirius spurtade snyggt till 7–6.

– Vi ser fram emot att slå dem. Men i de två matcher vi spelat har Storvreta varit bättre i båda matcherna. Även om vi kom tillbaka senast var de totalt sett bättre. Vi ska försöka göra tre bra perioder. Jag hoppas vi kan köra hela matchen och inte bli passiva utan släppa loss.