Mannos Nakos har totalt spelat tio säsonger i Uppsala Basket och Basketligan. Inför den kommande säsongen ska han inte ha haft något kontraktsförslag från Uppsala att ta ställning till.

– Om man bortser från Axel (Nordström, reds. anm.) är jag den som spelat flest matcher för klubben. Jag hade hoppats att de skulle säga någonting till mig innan de gjorde klart med 7-8 spelare som tillsammans inte har spelat lika många matcher i Basketligan som jag har gjort enskilt, säger Nakos och fortsätter:– Det har tagit alldeles för lång tid. Jag är inte ensam utan har en familj att tänka på. Hade jag haft ett besked lite tidigare kanske det hade kunnat bli Basketligan i år. Nu är det för sent.

Mannos Nakos uppger att han i princip spelade gratis under fjolårssäsongen.

– För att hjälpa klubben spara pengar på grund av den ekonomiska krisen samlade jag själv in pengar för att spela för klubben. Så självklart är jag besviken när de inte kommit med ett konkret kontraktsförslag trots att jag gav dem en deadline.

Att karriären i Basketligan därmed är över vill inte Nakos skriva under på.

– Jag har inga planer på att det här är slutet på min karriär i Basketligan. Jag hoppas på att spela i några år till, säger Nakos.

Uppsala Baskets coach Jens Tillman har fört diskussioner med Nakos.

– Faktum är att Mannos inte kommer att spela mer för oss – vilket är synd. Jag gillar honom och hade gärna haft han kvar i laget. Enligt mig hade det här absolut kunnat lösas. Alla – både vi i klubben och Mannos – hade kunnat göra saker bättre för att lösa det här, säger Jens Tillman.

Framöver kommer klubbikonen att jobba för ungdomsföreningen KFUM Uppsala Basket där han har skrivit på ett kontrakt i ett år framöver. Där ska han träna ungdomslag samtidigt som han både spelar och är assisterande tränare till Anders Jonsson i KFUM:s division ett lag.

– Vi ska starta upp nya lag och försöka få upp intresset för basketen. I sommar hade vi ett läger och det kom 150 barn – jag skulle ljuga om jag sa att det inte spelade in. Jag trivdes fantastiskt bra och fick ett extra sug för att lära barn att spela basket. Det ger så mycket, säger Nakos.