Det började bra för Lina Sjöberg vid världsmästerskapen i Sankt Petersburg. I sin första serie i trampolinkvalet slog Uppsalagymnasten till med nytt personligt rekord, 46,250.

– Domarna har varit ganska hårda med poängen hela dagen så det kändes extra bra. Jag var taggad och tycker att inhoppningen fungerade bra. Jag kom in lite dåligt till andra och tredje, men sedan är jag jättenöjd med andra halvan av serien, säger Sjöberg.

Målet för Sjöberg var personligt rekord i båda serierna, men så blev det inte. När det var dags för den andra serien så fick Sjöberg bryta efter tredje övningen.

– Det är surt, jag vet inte vad som hände. Det kändes bra i kroppen och jag startade bra. Första övningen var bra, sen vid den andra så kändes det som att jag kom en decimeter åt sidan. När jag tittade så var halva kroppen utanför, det kändes inte så fel som det var. Det är jättesurt för jag kände att jag hade pers i kroppen i båda serierna, men nu sket det sig, säger Sjöberg.

Under torsdagen väntar kval i Sjöbergs favoritgren DMT där hon har stora förväntningar och förhoppningar.

– Jag känner att jag är riktigt taggad och kommer att gå in med revanschlusta, verkligen gå ut och trycka på. Jag ska visa vad jag inte fick ut nu i trampolinen och hoppas att jag får ett bra kval.

Vad har du för målsättning?

– Jag vill gå ut och köra ett stabilt kval till att börja med. Mina kombinationer är inte de bästa där, men det ska räcka till topp åtta. Jag har sparat de bästa till finalen och hoppas att jag får visa det där. Gör jag det har jag bra chanser till guldet, det vore roligt med något bättre än brons i alla fall, säger Sjöberg.