30 matcher och drygt 2 700 minuter. Oscar Pehrsson blev den ende Siriusspelaren som spelade samtliga minuter av den historiska allsvenska säsongen 2017. Trots att Sirius slutade sjua var det med blandade känslor som "Mr hundra procent" kom ut ur omklädningsrummet.

– Man blir färgad lite av hösten, den har varit tung för mig och för hela laget. Fram till att vi började förlora så kändes det bra i de flesta matcherna, men jag kom in i det rätt från början. Så mycket mål som vi har släppt in nu på slutet, det tar på självförtroendet och varken jag eller laget har varit lika bra som vi var tidigare på säsongen. Det tar extra hårt när man är mittback. Tidigare har vi aldrig fallit igenom så stort som vi har gjort, det har varit en jobbig erfarenhet.

Ni slutar ändå sjua?

– Ja, det är sjukt när vi förlorade sju raka matcher och på det sättet som vi gjorde det. Vi har ändå tagit oss samman här på slutet och det är kul att vi är det lag i sista omgången som tar det här på allvar och städar av det. Det är ett tecken på proffessionalitet från vår sida. Det är klart att det är en bra säsong, men de här sju matcherna ... de påverkar. De kommer att sitta i hela livet, men totalt sett så är jag nöjd med vår säsong, säger Pehrsson.

Sirius säsong har kantats av skador vilket gör prestationen än mer imponerande. När man summerar allsvenskan 2017 ur ett blåsvart perspektiv så är det alltså bara Oscar Pehrsson som varit konstant genom alla matcher. Inga avstängningar (en varning på 30 matcher), inga skador och inga petningar.

– Det är väl kul att man håller sig frisk och har fått spela allt, det blev väl lite av ett mål mot slutet. Jag visste att jag hade spelat allt och inte hade dragit på mig så många varningar och det var en kul sidogrej, säger Pehrsson som tidigare inte gjort en hundraprocentig säsong i den blåsvarta tröjan.

Hur mycket har det påverkat dig att ni inte kunnat spela med samma lag ofta?

– Om det är någonstans man inte vill byta spelare så är det på mittbackspositionerna och det där spelet där man inte behöver snacka så mycket har väl vi inte fått igång i år då vi bytt spelare i backlinjen nästan varje match. Det är dock ingen ursäkt till att man är dålig individuellt.

I och med segern mot AFC Eskilstuna så nådde Sirius även sin nya målsättning för säsongen. Två hemmamatcher väntar i svenska cupen i februari. I samma grupp hamnar IFK Göteborg, laget som slog ut Sirius på målskillnad i år.

– Det är klart att det är en fördel att spela hemma i en avgörande match mot Göteborg, det var kanske det som skillde när vi åkte ur i år. Vi är bättre på Löten än på Bravida Arena, så nu blir det revansch, säger Pehrsson som dock misslyckades med att uppfylla en personlig målsättning: Körkort innan säsongen är slut.

– Jag ska ta det innan jul, säger mittbacken.