Sirius fem säsongsinledande matcher har Henry Offia fått följa från läktarplats. Till matchen mot Elfsborg är han däremot uttagen.

– Jag har jobbat hårt för att försöka slå mig in i truppen igen. Det känns riktigt bra att vara tillbaka igen, säger 19-åringen.

Hittills har det inte blivit några mål i allsvenskan för anfallstalangen och det återstår att se om han får någon speltid mot Boråslaget.

– Jag ska ge allt om jag får chansen, säger Offia.

Nigerianen trivs på samtliga tre offensiva positioner som finns i Sirius standardformation (3-4-3).

– Det spelar ingen roll vart jag spelar. Jag är bekväm både på kanterna och centralt, säger Henry Offia.

På måndag lämnar Offia Sverige för att flyga till Nürnberg, Tyskland. Där väntar ett läger med Nigerias U20-landslag. Vill det sig väl slår han sig in i VM-truppen som kommer att ställas mot Qatar, Ukraina och USA i mästerskapets gruppspelsfas.

Sherko Faiqi är också tillbaka i Sirius trupp. Faiqi och Offia tar plats istället för Sam Lundholm och Christer Gustafsson som tvingas lämna återbud på grund av sina skador. Sedan tidigare saknas Daniel Jarl, John Alvbåge, Stefano Vecchia och Robert Åhman Persson. Nytt där är att Åhman Persson genomgått en magnetkameraundersökning. Beskedet: Inget är trasigt.

– Det var mörkt där ett tag efter AIK-matchen. Med tanke på den historia jag har med mitt knä var det här det bästa beskedet jag kunde få. Förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid innan jag är tillbaka, säger Siriusmittbacken.