Under måndagen gick Dalkurds årsmöte av stapeln på Arenahotellet i Uppsala. Ordförande Ramazan Kizil höll ett tal där han pratade om både det ena och det andra. Bland annat var flytten till Uppsala på tapeten.

– Vi har kommit till en stad som många inte vill att vi ska komma till och det har inte varit lätt. När vi kom hit bodde vi här på hotellet. Alla spelare och ledare. Vi bytte om 2-300 meter härifrån och åkte till Österängen för att träna och till Gävle för att spela matcher, sade Kizil i sitt tal.

Klubbens ordförande passade även på att skicka en passning till Kawa Junad som investerat stora summor pengar i klubben.

– Vår kompis ville äga allt i praktiken. Det kom till en gräns där vi inte kunde vara blinda och tysta längre. Han ville att vi skulle köra över svensk lag. Då sa vi nej till pengar fyllda i påse. Vi var tvungna. Annars hade vi gjort oss skyldiga till brott. Vi har mist en stor möjlighet i hans pengar men det var på fel sätt. Kanske kollapsar klubben nu. Det får bli så. Vi ska göra det på rätt sätt, sade Kizil.

Klubben har brottats med ekonomiska problem sedan finansiären hoppade av. Man sålde flertalet spelare under säsongen för att rädda ekonomin.

– Vi åkte ur på grund av oroligheter och problem. Nu ska vi vinna superettan utan Kawas pengar, sade Kizil i sitt tal.

Kizil meddelade även klubbens nya vision om att hela A-laget ska bestå av spelare som tagit sig upp genom föreningens ungdomslag.

– Inte en enda spelare ska vara utifrån. Alla ska vara egna produkter inom fem år, sade Kizil.