Skada och tappad ledning för Sirius

Nära, men just bara det. För andra träningsmatchen i följd fick Sirius se sig besegrat mot ryska gäster. Baikal Energy vände och vann i Relitahallen.

Jimi Heinonen under träningsmatchen mot ryska Baikal Energy.

Bandy2019-10-06 14:51

Victor Lundberg och Markus Kumpuoja såg till att ge Sirius ett bra läge i träningsmatchen mot ryska Baikal Energy. Ledning med 2–0 efter knappa halvtimmens spel.

Fler Siriusmål skulle dock inte komma den här söndagen. De ryska gästerna tog över taktpinnen och vände på matchen. Ett sent reduceringsmål på straff i den första halvleken satte tonen för fortsättningen och 2–0 blev 2–4 efter paus.

Sirius tog timeout, men kunde inte hota Baikal Energy. Det blev som mot Dynamo Moskva i torsdags; En hedersam förlust mot ett bra motstånd. Ruslan Tremaskin satte 2–5 på tilläggstid innan Nils Bergström sekunderna därpå reducerade till 3–5 i matchens sista sekund.

Ett tungt avbräck för Sirius var att Tuomas Liukkonen klev av skadad den första halvleken. En skridsko skar upp ett jack i foten som var tvungen att sys. Första rapporten säger att det inte ska vara någon större fara.

Redan under tisdagen väntar nästa träningsmatch för Sirius, åter mot ett ryskt motstånd när Uralsk Trubnik väntar i Sandviken.