– Jag fick veta i går hur illa det är. Egentligen ska jag vila i upp till sex veckor, så något spel mot Broberg blir det inte. Vi får se på onsdag. Jag hoppas att jag ska vara tillbaka då, säger Kumpuoja.

Det var i matchen mot Falun på Lugnet som han fick en smäll i en 50/50-duell med David Forsell. En situation som blev omdiskuterad. Fult eller bara en ren olyckshändelse?

– Fult och fult ... Det får du fråga honom. Han kan ju reagera på ett annat sätt än vad han gjorde. Det är ofta det blir 50/50-dueller när man jagar på samma boll, men man kör inte över spelare, säger Kumpuoja.

Först såg det ut som om det bara var en mjukdelsskada. Kumpuoja var beredd på att spela mot Sandviken, men så blev det alltså inte.

– Nej, det hade inte gått. När jag fick reda på hur illa det var förstod jag att det inte går att spela mot Broberg (fredag) heller. Vi får se hur det blir på onsdag när vi möter Broberg hemma. Jag hoppas kunna spela.

Annandagsmatchen hemma mot Falun är han fast besluten att lira.

– Ja ja, då ska jag vara med.

Markus Kumpuoja är inte van vid att gå skadad. Under torsdagens träning var han ensam Siriusspelare i gymet på Muskelcentrum i Ifu Arena. Han har fått ett träningsprogram att följa för att skynda på läkningen av skadan.

– Jag vill ju gärna spela, men killarna klarar sig utan mig. Jag tror att vi har en bra chans att vinna mot Broberg som har all press på sig. Kan vi undvika att tappa boll som vi gjorde mot Sandviken så kan vi vinna.

Som om detta med Kumpuoja inte vore nog så fick Sirius en skada på August Elebreing (igen) och han lär bli borta en längre tid.

Dessutom är det oklart om William Liw och Oscar Rönnqvist kan spela. Båda missade Saik-matchen på grund av sjukdom.

Det är en väldigt viktig match i Helsingehus Arena. För Sirius var det nog bra att Falun slog Tellus. Nu är det fortfarande sex poäng mellan Sirius och jumbon Tellus. Sex poäng är mycket i bandyns tvåpoängssystem. Det lag som kommer sist åker som bekant ur elitserien direkt.

Men det finns två andra viktiga streck. För att undvika kval gäller det att bli sämst elva (där Sirius ligger nu) och för att gå till slutspel gäller det att bli sämst tia, där Broberg ligger.

Det skiljer en poäng mellan Broberg och Sirius ...