Det var på nytt toppen mot botten när Uppsala tog emot Södertälje och publiken i Fyrishov fick se en ny förlust.

Efter första perioden ledde Uppsala med 22–17 efter en pigg start på matchen då man gjorde de första sju poängen men sedan tappade laget.

– Vi var med ett tag i matchen, jobbar och sliter, men återigen får jag kalla det för någon form av hedersam förlust. Vi gav aldrig upp utan kämpade hela tiden, säger Jens Tillman, coach i Uppsala.

Artikelbild

Efter drygt en minut i den andra perioden hade Södertälje vänt underläge till ledning och tog kommandot.

Resten av matchen höll gästerna ett bekvämt poängavstånd och vann till slut med 88–70.

– Vi var ännu en spelare färre i dag och det påverkar. Då blir det tufft som satan, det är bara att säga som det är och det är tråkigt. Vi har bara två spelare på bänken att byta in och det sliter på psyket att förlora flera gånger, säger Jens Tillman.

Det var ett skadedrabbat Uppsala som kom till spel utan Oskar Granat, Eric Katenda och Nathan Dawit och förhoppningen är att att de två förstnämnda ska vara tillbaka på fredag.

Artikelbild

Hemmalaget har haft en tunn trupp under större delen av säsongen och mot Södertälje fanns bara sju spelare tillgängliga.

– Det här är tyvärr vår verklighet nu och vi tjänar inget på att klaga utan får jobba vidare. Spelarna är hur trötta som helst i dag men kämpar vidare utan att klaga men det är klart att det är synd om killarna som får slita hur mycket som helst, säger Jens Tillman.

Artikelbild

Förlusten var Uppsalas tionde för säsongen och är kvar som jumbo med två inspelade poäng.

I nästa omgång väntar fjärde raka hemmamatchen i Fyrishov när Uppsala tar emot de regerande mästarna Norrköping Dolphins – ett motstånd som man förlorade mot tidigare under säsongen med 65–97.

Artikelbild

– Vi kom till bra lägen men de kan byta runt och hålla sig fräscha och jobba ut oss. De maler ned oss och det avgör, sedan är det svårt att säga att vi hade vunnit om vi haft fler spelare men det skulle hjälpa oss. Nu kan vi snart spela fyra mot fyra på träningarna men det vore kul att kunna spela fem mot fem, säger Jens Tillman.