Under måndagens träning var Josh Wicks tillbaka efter sjukdomen som höll honom borta hela förra veckan. Lägg till att både Moses Ogbu och Johan Eiswohld var med under måndagens fotbollspass.

– Moses är med mer och mer och det börjar ta sig. Till lägret hoppas vi att han ska kunna gå fullt på de flesta passen. Foten håller utan det är mer att han måste vänja sig och bli starkare och starkare. Det handlar mer om en vana, han går åt rätt håll och kan förhoppningsvis vara med i cupen, säger Sirius fystränare Viktor Helander och fortsätter:

– Eiswohld har verkligen gjort framsteg, men det handlar också om att vänja sig. Vi hoppas att han kan vara med ganska ordentligt på lägret och sedan får vi se med cupen.

Även Linus Nygren, som haft problem med sitt lår en längre tid, kan snart vara tillbaka.

– "Limpan" ska på undersökning för sitt lår, men det ska inte vara någonting. Förhoppningsvis ska han vara tillbaka snart, säger Helander.

Två som dock har en bit kvar är Oscar Pehrsson, som slet av sin vadmuskel på skidsemestern, samt nyopererade Philip Haglund.

– "OP" har fått börja göra lite mer avancerade övningar, men det är fortfarande på en väldigt låg nivå. Han kommer kanske att vara på planen om ett tag, men i matchform så blir det till premiären den 1 april kanske. Haglund opererades den 12 januari och man städade upp lite brosk i foten. Det blev lite mer än vad man trodde innan, men med det kommer det förhoppningsvis att fungera bättre i år. I slutet av februari kanske han kan vara med och komma i gång, säger Helander.

Under måndagen saknades även den sjuka duon Jesper Arvidsson samt Ian Sirelius. Sedan tidigare saknas långtidsskadade Daniel Jarl, Elias Andersson samt Karvan Ahmadi.