Med cirka tio minuter kvar av matchen delade en Avestaspelare ut en högersving i ansiktet på Strömsbergs Mattias Hall. Hall kvicknade till efter att ha legat kvar på planen en stund, men smällen ska ha tagit så hårt att han fick åka med ambulans till Gävle sjukhus med befarat okbensbrott och hjärnskakning.

På lördagkvällen meddelar Mattias Hall från sjukuset att det handlar om flera frakturer i ansiktet, ett krossat okben och hjärnskakning. Samt skadade tänder och käkben.

– Det var det värsta jag har sett på en fotbollsplan, jag kan inte förstå hur det kan brinna så för en människa, säger lagkamraten Marcus Hägg.

Janne Lindström, som gjorde sin sista match som tränare för Strömsberg, var så klart bedrövad efter matchen.

– Glädjen till fotboll försvinner fort sådana här gånger. Att vi klarade kvalet, visst, men en kille som nu mår dåligt är det man tänker på, säger han och fortsätter:

– Det är en katastrof, fruktansvärt, det värsta jag har upplevt på en fotbollsplan – det är ju misshandel.

Så här säger Erik Schultz Eklund själv, som delade ut smällen, till Avesta Tidning:

– Jag löper lite framför honom när jag får ett slag i ryggslutet, så reflexmässigt slår jag upp handen i ansiktet på honom och jag vänder mig om samtidigt. Det är så klart jätteolyckligt att han skadade sig – det var ingen mening alls från min sida att skada honom. Jag skall försöka kontakta honom inom kort.

Schultz Eklund fick rött kort direkt. Och efter att tumultet som uppstod hade lagt sig kom båda lagen överens om att avbryta matchen, med drygt tio minuter kvar att spela.

Och med det har Strömsberg säkrat nytt kontrakt i division II. Så ur ett sportsligt perspektiv fick Janne Lindström avsluta Strömsbergsejouren lyckligt.

– Det var skönt att få hålla laget kvar i division II, även om fotbollen blir liten nu.