En rad spelares klubbor gick av i matchen mellan Dalen och Storvreta. En av dessa var Robin Nilsberth. Men det spelade ingen roll. Han plockade bara fram en ny och stänkte in 2–0 till Storvreta – från halva plan.

– Det var stenhårt, en komet, säger han på telefon från Umeå.

Det var ett viktigt mål i matchen. Det var nämligen bara 13 minuter kvar att spela av den målfattiga matchen och Storvreta hade misslyckats med att ta tillvara på ett fem mot tre-läge i hela två minuter strax dessförinnan.

– Mål var jag tvungen att göra. Jag hade haft nåt fint läge innan som jag borde ha satt. Jag behövde hjälpa laget, säger Nilsberth som påstod sig ha sex klubbor alltså.

Men inte alla med dig till Umeå, väl?

– Jo, jag har det faktiskt. Leverantören har tagit fram en ny klubba och jag har fått en leverans så nu har jag gott om dom. Jag försöker ha några igång samtidigt.

Storvreta övertygade kanske inte fullt ut spelmässigt men likväl var det en stark bortaprestation. Och man höll nollan.

– Som "Matte" (Mattias Samuelsson) sa: det var som en backhandpingismatch. Det är en rätt bra sammanfattning. Det var inget jättetempo.

– Vi har suttit i buss sedan klockan åtta i morse, hoppade av, gick in och spelade och vi gjorde det jättebra. Vi höll dem utanför oss och Viktor (Klintsten, målvakten) var riktigt bra, säger Nilsberth efter 4–0-segern.