Det var i oktober 2016 som olyckan var framme. Koss Sunnanå mötte Kungsbacka i elitettan och i samband med ett inlägg fick Lovisa Koss ett knä i sidan av magen och tappade luften.

– Vi trodde att det var ett revben som var av. Jag tänkte inte så mycket på smärtan utan det var mer chock och att jag var öm. Jag åkte in till sjukhuset, men efter att de hade känt på min mage så skickade de hem mig igen, säger Koss.

Faran var dock inte över. Under natten vaknade Koss med blod i urinen och fick akut åka in till sjukhuset igen för vidare transport till Umeå Universitetssjukhus.

– De satte mig på dropp och jag fick höra att jag skulle till Umeå för att opereras. Väl där hamnade jag bara under observation och fick ligga där i tre dagar innan jag fick fara hem.

Koss hade tur. Det hade nämligen kunnat sluta riktigt illa.

– Jag fick en krossad njure och skrapsår på levern. Det som var tur är att det var på framsidan i lodrät riktning som det hade gått sönder, hade det varit vågrätt hade det nog kapats av vener och det hade inte varit så bra. Nu blev jag återställd på tre veckor.

Var du rädd?

– Jag var jättenervös när jag fick svaret att jag hade en krossad njure. Jag var själv då också utan mamma och pappa, jag låg bara och grinade. Man funderade mycket hur det skulle bli i framtiden, vad man skulle kunna göra.

I dag är Lovisa Koss helt återställd. Hon hade tur, men även om hon inte tänker på vad som hände inför matcherna så finns känslan kvar.

– Får man en smäll mot magen så blir jag nervös, det finns i bakhuvudet absolut.

Tidigare under säsongen fick Kristianstads målvakt Brett Maron en liknande skada som Koss hade. Maron hade livshotande skador, men klarade sig.

– Det var jättehemskt att se och jag är verkligen glad att min skada var lindrig. Hennes var rejäl och det var fara för hennes liv, det är klart att man reagerar när målvakter speciellt får smällar i området kring magen.

Direkt efter rehabiliteringen flyttade Koss till Uppsala för spel med Uppsala Fotboll, en säsong som inte gick som hon hade tänkt sig.

– Det var mycket då, första gången jag flyttade hemifrån och jag var inte van att vara så själv. Det var andra saker som påverkade att jag inte är så nöjd med säsongen tyvärr. Jag trivs jättebra i Uppsala dock och har fått många nya vänner. Det är kul att skapa nya kontakter, men samtidigt saknar man hem och sina gamla vänner, säger Koss vars syster också bor i Uppsala.

Koss bor kvar i Uppsala, men spelade den gångna säsongen för AIK. Där blev det dock bara fem matcher trots att hon imponerade när hon väl fick chansen.

– Hade jag varit tränare så hade jag valt annorlunda, men det är deras val. Från min sida har det känts som att de inte har varit jätteintresserade av att se mitt spel, men det är deras val. Jag tycker att jag har utvecklats under året, men kanske inte lika mycket som jag hade hoppats. Sista matcherna jag har fått var mot bra motstånd och det har gått bättre för varje match, säger målvakten.