Efter 25–25 i hemmamatchen mot Tyrold, som förstärkte laget med spelare från Tyresös allsvenska lag inför kvalet, krävdes det seger på bortaplan för Uppsala HK om drömmen om division I inte skulle få ett slut.

Och även den andra matchen, som spelades på bortaplan i Tyresö, slutade 25–25 efter full tid. Även efter den första förlängningen var det oavgjort (26–26) och det krävdes ytterligare en innan Michael Holmström, med sitt enda mål i matchen, kunde skjuta Uppsala HK vidare i kvalet.

– Michael är en rutinerad spelare i dessa situationer. Det är inte första gången han gör viktiga mål för oss, jublade tränaren Per Haglind efter slutsignalen.

Uppsala HK såg ut att gå mot en ganska klar seger med ledning sex bollar i början på den andra halvleken. Men hemmalaget kom tillbaka, mycket tack vare flera utvisningar på Uppsala som ställde till det. Men matchen slutade, precis som i den första, 25–25 och förlängning fick avgöra.

Den första förlängningen slutade 1–1 efter att Viktor Hoffman gett Uppsala ledningen. Men i den andra kunde till slut alltså Michael Holmström avgöra för Uppsala som nu ställs mot Silwing/Troja i bäst av tre matcher.

– Silwing/Troja är ett lag jag inte vet något om, mer än att de spelare en division högre än oss. Men vi har en vecka på oss att scouta dem nu, fortsätter Haglind.

Tack vare segern har nu Uppsala HK två chanser att ta sig till division I. Vid förlust i kvalet mot Silwing/Troja väntar nämligen ytterligare en kvalchans mot förloraren mellan Sollentuna och HK GT.– Det är lag vi har mer koll på, säger Per Haglind som dock har Silwing/Troja att fokusera på innan dess.