Släppte handbromsen - och gjorde första målet

Sirius släppte på handbromsen, Kebba Ceesay gjorde sitt första mål men det räckte inte till poäng borta mot IFK Göteborg.

Kebba Ceesay gjorde sitt första mål i Siriuströjan.

Kebba Ceesay gjorde sitt första mål i Siriuströjan.

Foto: TT

Fotboll2019-09-21 21:20

Han är ingen stor målskytt. Kebba Ceesay blott tredje allsvenska mål, det första på ett år, kom på Gamla Ullevi en bit in i den andra halvleken då han nickade in Jonas Lindbergs frispark. Det var Ceesays första mål i Siriuströjan, men trots att för dagen gulklädda SIrius ägde hela den andra halvleken blev det förlust med 2–1.

– Det var skönt att göra mål även om det inte betyder något då vi förlorade matchen. Målet gav oss i alla fall energi och vi gjorde det till en match, säger Ceesay. 

Göteborg hade spelövertaget i den första halvleken och gjorde också två mål. Den andra halvleken bjöd dock på en scenförändring där alltså Sirius var det klart bättre laget och man hade bud på en kvittering.

Vad hände?

– Jag tror att vi släppte handbromsen och var modiga. Vi låg under med 2–0 och det värsta som kunde hända var att de gjorde ett mål till. Det kändes som att vi slappnade av och spelade, säger Ceesay. 

Det är tätt mellan matcherna och Sirius har chans till revansch redan på onsdag då man ställs mot Hammarby på Studenternas. Trots förlusten kan man ta med sig en fin insats i den andra halvleken.

– Vi gjorde match av det och jag tycker vi ska ta med oss andra halvlek, säger Siriusbacken som dock hoppas att han inte ska behöva vänta ytterligare ett år på nästa mål:

– Nej, jag ska kriga på och försöka att göra ett till innan säsongen är slut. 

Matchfakta

IFK Göteborg–Sirius 2-1

Målen: 1–0 Lasse Vibe, 2–0 Robin Söder, 2–1 Kebba Ceesay. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!