– Det känns kul att vi får det här, som en fjäder i hatten. Det visar att vi har gjort någonting bra, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg.

I förra veckan arrangerades Roslagen Open på Parken. Det gör att Rospiggarna nu står ganska väl rustade att ta hand om SM-finalen med 16 förare den 28 februari.

– Det blev ett väldigt bra genrep. Nu står allt färdigt. Men vi utnyttjar varje dag för att försöka spola för att behålla isen så gott det går, säger Teurnberg.

Rospiggarna sökte SM-tävlingen tidigare men var då lite sent ute. Eskilstuna var redan lovat arrangemanget. Men när de nu inte kan ordna is gick frågan till Hallstavik och Teurnberg tror inte att det ska bli några problem med att hålla ett tillräckligt istäcke på dryga decimetern.

Roslagen Open lockade runt 1 700 åskådare. Nu hoppas man på mer än så.

– Det är hög status på SM i isracing, både bland förare och publik. Har vi vädret med oss räknar vi på mellan 2 000 och 3 000 åskådare, säger Teurnberg.

Tiden är något knapp men nu drar man igång marknadsföringen och jakten av sponsorer för evenemanget.

Hur ser det ut med ekonomi för en sån här tävling?

– Vi gjorde ett bra plus på torsdagens tävling. SM kostar lite mer, Svemo ska ha en peng och det ska vara prispengar.

Men det ska bli plus?

– Ja, ja. Målsättningen är det i alla fall.

SM-finalen har arrangerats på Studenternas i Uppsala i en lång rad av år, så även i fjol, men inte med Funbo MS som arrangör utan istället jämtländska Strömsund.

22–23 juli arrangeras individuella SM-finalen i speedway på Parken.