Förra veckan skrev UNT inför helgens Valösprinten och en fråga som hängde i luften var om SM-föraren Pontus Åhman skulle delta i sprinten.

– Jag ska eventuellt ställa upp, det beror lite på hur det ligger till med bilen, sa han då.

Men visst ställde han upp. I klassen tvåhjulsdrivet tog han, tillsammans med pappan Mikael, hem förstaplatsen med nästan en sekund till godo ner till tvåan Martin Lindberg och Anton Löfström från Skutskär.

– Det var över förväntan. Vi hade ju bara planer på att eventuellt köra. Men vi tänkte att det kunde vara kul att åka upp och grilla korv och snacka med gubbarna, det var ju längesedan man körde hemma i Uppland, säger Åhman.

– Banan är skitrolig, det var lite därför vi valde att åka sprinten. Den är lite knixig och teknisk i början där det är svårt att hitta en bra rytm och mot slutet kommer en sträcka som går väldigt fort. Det är mycket kuperat och så, så den är väldigt publikfriande.

Det var mycket folk på plats, runt 1 000 personer.

– Det var otroligt mycket folk, jag har ingen siffra, men det var folk överallt, säger Åhman.

I övriga klasser vann bland annat förhandsfavoriten Jan Wikström och kartläsaren Mattias Kågström i klassen fyrahjulsdrivet, i grupp F och N vann Fredrik och Madeleine Spångberg och i grupp E vann Alexander Eriksson och Jesper Larsson. Vinnare i Appendix K var Peter Holmberg och Dennis Holmgren från Films MK.