På söndagen tog alltså lag Byström, bestående av mamma Gunilla ridandes på Maya, storasyster Angelica på Fabero L och lillasyster Emma på Don Q, SM-guld i dressyr på Öland.

– Det är en enorm upplevelse för mig som mamma att kunna rida i lag med mina döttrar. När vi stod där på pallen och nationalsången spelades; då kom det nog lite tårar. Det är nog bara en gång i livet man får uppleva något sådant, säger Gunilla efter guldet.

Målet inför SM var att vara ett av de fem lagen som tog sig till final.

– Att det skulle räcka hela vägen till guld kunde vi inte drömma om, det var fantastiskt, säger Gunilla Byström.

– Tjejerna kom på att det skulle vara roligt att åka och tävla tillsammans.

Gunilla menar på att det var deras stabila insatser som tog dem hela vägen till guldet.

– Jag gjorde någon liten småmiss den första dagen och Emma gjorde en bra ritt. Angelica gjorde sin bästa ritt på lördagen, säger hon och fortsätter:

– På finaldagen, på söndagen, höjde både jag och Emma oss medan Angelica gjorde en bra, men inte lika bra, ritt. Vi höll en bra standard och det gjorde att vi kunde dra ifrån.

Har ni tävlat tillsammans förut?

– Jag tror att det är första gången ett lag bestående av en hel familj har vunnit. Jag och Angelica red tillsammans för åtta eller tio år sedan, då tog vi brons.

Andraplatsen gick till Föreningen Mantorpsryttarna som på lördagen ledde inför finalen och trea blev stockholmslaget Hogsta Dressyrryttare.