Med mindre än två veckor kvar till seriepremiär samlades den svenska speedwayeliten för upptaktsträff i Stockholm. För Rospiggarna, som förra säsongen åkte ut i en nervkittlande semifinaldrabbning med Smederna, råder det ingen tvekan att det är guld som gäller.

– Jag tycker att vi har ett jättebra lag som ska vara med och slåss om guldet, det har vi kapacitet för att göra, säger nye lagledaren Conny Ohlsson som ser Målillaklubben Dackarna som största konkurrenten.

– Dackarna ser jättebra ut och har en trupp som ska vara i final. På pappret är det vår tuffaste motståndare.

Att ta över efter mångårige lagledaren i Rospiggarna, Mikael Teurnberg, är på förhand ingen enkel uppgift att ta sig an. Men 44-åringen från RImbo är tydlig med sin filosofi och vad han ska bidra med för att nå framgång med sin nya klubb

– Glädje, energi och gruppsammanhållning är ledord i min ledarstil, det är vad jag vill överföra till mina förare.

Trots att det var hela 18 år sedan Conny Ohlsson senast hade lagledaransvar (för Eldarna i allsvenskan) räds han inte uppgiften som ligger framför honom.

– Jag är jätteinspirerad och känner inte alls av någon oro inför vad som komma skall. Jag vet att det var länge sedan jag hade lagledarrollen, men känner mig trygg i att det kommer att gå bra.

Ohlsson har planen klar av hur han ska ta sig an det som Teurnberg under så många år byggt upp i Rospiggarna.

– Det handlar i mångt och mycket om att förvalta det som Mikael har byggt upp. Han har lagt en jättebra grund, och för mig gäller det nu snarare att förädla än att förändra för mycket.

Rospiggarna får behålla stora delar av förra säsongens trupp, något som Ohlsson ser som en nyckelfaktor för att laget ska kunna gå hela vägen i år.

– Vi har fått in två nya namn i Erik Riss och Rasmus Jensen, samtidigt som vi har fått behålla våra nyckelförare. Kontinuiteten är jätteviktig, det underlättar för mig som är ny i klubben.

Conny Ohlsson framhåller gång på gång att det är kollektivet som ska ta Hallstaviksklubben till guld, men ser förra säsongens succéförare, australiensaren Jason Doyle, som lagets viktigaste kugge om det ska bära hela vägen till guld för Rospiggarna.

– Jason Doyle är i min mening hela seriens bästa förare. Om han återupprepar fjolårets prestationer blir vi oerhört svårslagna.