Efter matchen var det en glad men samlad Björn Danielsson, som gått från att vara sportchef till att bli tränare – också.

– Det är klart att det var skönt att vinna, men jag hade inte så hög puls faktiskt. Det har varit en bra känsla under hela veckan, bra tryck på träningarna. Men okej, lite osäkert var det ändå. Vi har ju inte spelat match på 14 dagar, säger han.

Men Danielsson och hans tränarkompisar i båset, Martin Gudmundsson och Marcus Ragnarsson, behövde aldrig vara oroliga. Det här blev en kassaskåpssäker seger mot ett Tranås som öste på framåt men som öppnade sig bakåt.

– Jag tycker att vi gjorde en ruskigt bra match mot ett lag som kommer att ta många poäng i den här serien. Jag tycker att alla spelare ville ha puck, så det här såg bra ut, säger Björn Danielsson.

Apropå spelare som ville ha puck: Det föddes en ny kedja. En ruggigt sevärd trio.

– Det var jättekul att spela, säger en av spelarna i kedjan, Jacob Svensson, som satte ett av målen, en backhand i nättaket som betydde 2–0.

– Halva målet var ”Jensas”, vilket pass jag fick, säger Svensson, som därmed avslöjar länk nummer två i succékedjan: Jens Jakobs.

Men kanske mest sevärd av alla var länk nummer tre.

– ”Lunis” är hal som en ål, säger Svensson med ett skratt och syftar förstås på den lille killen med nummer 56, Alexander Lunsjö.

Den här kedjan briljerade i den första perioden. Och nu vill de förstås lira ihop på lördag också mot Hudiksvall på bortaplan.

– Ja, det skulle jag inte tacka nej till, säger Svensson.

Även Björn Danielsson berömde den nya kedjan.

– De gör det riktigt bra, men det fanns flera, som Oscar Fröberg i målet. Han hade en svår match men gjorde några avgörande räddningar.

Almtunas drömstart på kvalserien var förstås viktig, men kanske gick det lite för lätt, särskilt under den första halvan av matchen.

– Det här var en match av tio. Vi är ödmjuka, konstaterar Björn Danielsson.

Nu väntar Hudiksvall på bortaplan, ett hälsingelag som skrällde litegrann och slog Östersund men som förlorade premiären i kvalserien mot Vita Hästen.

I Almtuna utgick poängkungen Tony Mårtensson efter två perioder, men efteråt är det bara lugnande besked från Almtunalägret.

– En försiktighetsåtgärd. Han spelar på lördag, säger Björn Danielsson.

Däremot är det oklart med statusen på Stefan Lassen, som också klev av.

Just skadorna är enda smolket i Almtunas glädjebägare, kanske särskilt nu när det är match varannan dag.