– Det har gått väldigt fort, väldigt fort överlag. Vi har haft drömförhållanden med det fina vädret och det syntes också på läktarna. Jag skulle vilja säga att det är snudd på publikrekord för en tävling i juni månad, säger platschefen på Tierp Arena, Urban Axelsson.

På banan märktes bland annat Bengt Ljungdahls kvalseger i pro stock car, där han vann före Jimmy Ålund och Stefan Ernryd.

– De körde på tider strax över 6,50 sekunder, och då ska man veta att europarekordet ligger på 6,48. Stefan Ernryd som blev trea körde på dryga 6,54. Det har gått väldigt snabbt, säger Urban Axelsson.

Jimmy Ålund plockade också hem första deltävlingen i de svenska mästerskapen i pro stock, efter en tuff fajt mot Mikael Gullqvist.

– Hela eventet har varit bra, det har varit så roligt att prata med alla här som tyckte att det varit bra. Det är nog de bästa tävlingar som vi har haft i juni, säger Urban Axelsson.

– Inte bara racingen har varit bra, det har varit fullt i vårt jubileumstält också, där vi uppmärksammar att svensk dragracing fyller 50 år, fortsätter han.

Under söndagen avslutas EM-tävlingarna med finaler i samtliga klaser.