Almtuna tog sig förbi Tingsryd (som föll med 4–0) i tabellen och ligger just nu på säker mark, men det är superjämnt. Båda lagen har 59 poäng och minus 30 i målskillnad. Almtuna har dock gjort fler mål.

En sak är i alla fall säker: Almtuna har allt i egna händer.

– Vi gör en jättebra match även om det blev väldigt sönderhackat när vi fick så många utvisningar. Linjemannen tog tre av dem, konstaterar Ais-tränaren Nichlas Falk lite syrligt.

Två omgångar återstår och det kommer antagligen att bli nervkittel ändå in i slutomgången, som spelas på fredag.

Apropå nervigt: Det blev dramatiskt i PlivitTrade-hallen i Västervik.

När Tony Mårtensson vinklade in 3–2 för Almtuna efter 57.16 (vilket pass av Tobias Liljendahl!) var det nära tre poäng.

Men Västervik plockade ut målvakten Emil Kruse och då kom kvitteringen på en styrning.

– Det är så klart snöpligt att det inte blev tre poäng när det var så nära. Det var riktigt fina mål av Tony och bra passningar, säger Falk på telefon från spelarbussen i Västervik.

Tony Mårtenssons betydelse för Almtuna är enorm. Han är visserligen ingen vinthund på skridskorna längre, men spelhuvudet, det är oerhört bra.

Det var ingen tillfällighet att det var han som avgjorde i förlängningen när han blev frispelad och lurade Emil Kruse i kassen.

Att Leksand slog Tingsryd togs förstås tacksamt emot av Almtuna.

– Vi hade koll på Tingsryds match, men det var ingenting som vi fokuserade på eller informerade spelarna om. Vi måste ha fokus på våran match, men det var sköna poäng, säger Nichlas Falk.

Någon information till spelarna om hur det gick mellan Tingsryd och Leksand var alltså inte aktuellt. Annars hade man kunnat tänka sig det eftersom det stod 3–0 till Leksand redan efter den första perioden och som kanske hade givit lite extra energi till Almtuna.

– Det var aldig aktuellt att börja prata om de andra matcherna, då kan man tappa fokus på det man gör, säger Falk.

Nu har Almtuna allt i egna händer. Oskarshamn nästa ...