Matchen mot Audax var jämn, men ett mål i den andra halvleken fällde avgörandet då det blev matchens enda. Därmed är det slutspelat för Sirius i Gothia Trophy efter en riktigt fin insats.

– Vi stod upp väldigt, väldigt bra måste jag säga. Inget av lagen hade egentligen något övertag, men det var ett slumpmål på ett inlägg som avgjorde och det känns så klart surt, säger Sirius tränare Stefan Lindqvist.

Ett tungt tapp för Sirius inför matchen var att lagkaptenen Jamie Roche inte kom till spel på grund av en hälskada.

– Om det påverkade oss eller inte vet jag inte. Det jag kan säga är att jag tycker att både Häcken och även jamaicanerna är ett bättre lag än de här. Mot det här laget skulle jag säga att det är 50-50 över tid så det var surt att vi förlorade, säger Lindqvist.

I år var första gången som Sirius, tack vare sin allsvenska placering, fick delta i Gothia Trophy. Målsättningen var att ta sig till A-slutspel och det lyckades laget med.

– Jag hoppas att vi kan ta med oss det här till pojkallsvenskan och det är bra att kunna hänvisa till den här insatsen där vi visat inställning och ambition. Jag är oerhört stolt över pojkarna, laget och alla ledare, säger Lindqvist.