Lördagens tävlingar i Uppsala Offshore Race bjöd på stålande väder, vilket gjorde att det uppskattningsvis kom hela tusen personer som följde tävlingarna på Ekoln.

Störst intresse riktades mot Öregrunds Rasmus Söderholm och Jonny Ingemarsson som ledde EM-klassen i offshore 3B (115 hk) efter fredagens inledande tävlingar.
– Rasmus drog ifrån, och ledningen var aldrig i någon fara, säger arrangören Sigge Lind.
– Han kommer från en hel familj som kör racerbåtar och som stödjer honom till hundra procent. Till vardags bor Rasmus i Norge och blev även norsk mästare tidigare i år, fortsätter Lind.

I 3B-klassen blev det även lokalt på andraplatsen då storebror Markus Söderholm (navigatör) i par med Douglas Matton la beslag på silvret. Trea slutade Thomas Wrenkler med hustrun Annika från Roslagen.

I övrigt var det relativt sparsmakat med lokala framgångar bland de 78 båtar som kom till start under lördagen – då det även var dags för SM-klasserna. Några undantag var Uppsala racerbåtsklubbs Peter Wahlström och Jessika Fredheim som blev totaltvåa i 3C-cup, en klass som vanns av världsmästaren Mikael Bengtsson tillsammans med systern Marie, båda från Västerås.

I modifierad offshore W8 blev det seger för Uppsala racerbåtsklubb genom Thomas Wallin och Johan Bergström (navigatör). I klassen W50 blev det en fin andraplats för hemmaklubbens 14-åringar Anton Modin och Kristoffer Groth (navigatör).

Sammantaget var arrangören Sigge Lind nöjd med helgens tävlingar:
– Det har varit lyckat och så klart extra kul att det kom så mycket folk. Det var flera som kom fram och sa att de tyckte att det var uppskattat. Då det här var sista tävlingen i offshore i Sverige i år så betyder det att säsongen är över och att vi redan nu börjar planera för nästa år.