Han har tränat i Gusk i många år och i flera perioder. För att det ska bli ytterligare en säsong i klubben ställer nu tränaren Zaine Söderlund krav för att fortsätta. Frågan om en förlängning har kommit.

– De vill ha mig kvar, men om jag ska vara det så ska det finnas någon anledning till det. Om det blir så vill jag ha en chans att kunna konkurrera om en plats till division I, att vi ges möjlighet till det. Och det har de tagit åt sig, så vi får se vad som händer, säger Söderlund.

– Jag vill ha in unga hungriga och duktiga spelare som jag vet finns två tillgängliga, samt två etablerade spelare som har spelat högre upp. Då tror jag att vi kan vara med, fortsätter han.

Gusk ledde i paus med 2–0 efter mål av Henrik Englund och Marcus Lindström. I mitten på den andra halvleken reducerade Norrtälje till 1–2 genom Andreas Bellander. Men blott fem minuter senare gjorde lagkaptenen Lindström sitt andra mål för dagen och kort därefter kom 4–1 av Patrik Källsten på straff.

Matchen på Löten (!) var mer eller mindre över. I slutminuterna reducerade Shirko Shhab till 2–4 för gästerna.

– Det var upp och ned. Ibland spelade vi riktigt bra och ibland riktigt dåligt. Det var en match med höga topp och djupa dalar från vår sida, säger Zaine Söderlund.

Inte nöjd, trots tre poäng?

– Jag är glad över segern, men jag har högre krav än så. Vi kan spela mycket bättre.

I och med segern gick Gusk om BKV Norrtälje i tabellen, vilket betyder att Uppsalalaget gör Strömsberg och Sirius sällskap till svenska cupen nästa år.

– Hittills har klubben tjänat en hel del pengar i cupen (mött Hammarby och Djurgården på hemmaplan senaste åren, reds anm). Lyckas vi gå vidare från den första omgången och få en bra lottning så blir det oerhört värdefullt för klubben, säger Zaine Söderlund.