I Vännäs var det första gången Åhman satt i den nya bilen. Då var fjädringen inte helt felfri och det var många nya intryck för den unge rallyföraren. Trots det blev det en förstaplats och han går nu in i nästa deltävling med gott självförtroende.

– Det känns riktigt bra. Jag känner mig mycket mer förberedd inför den här tävlingen. Nu är allting verkligen tipp-topp, jag är supertaggad, säger Pontus Åhman.

– Denna gång är bilen felfri, såvitt jag vet, säger han och skrattar.

Pontus har satsat stenhårt på deltävlingen i Östersund.

– Det är lite som att komma hem till Uppsala och köra. Jag har släkt där uppe i Östersund och jag har kört mycket på banan. Jag har som mål att vinna och jag vet av erfarenhet att jag kör fort där.

Eftersom att Östersundsbanan är väldigt bekant har Åhman valt att ha den deltävlingen som en jokertävling, vilket innebär 1,5 gånger poängen vid vinst.

– Om jag skulle vinna tävlingen och vinna powerstage, då får jag 25 poäng, men om jag jokrar det, då får jag 37,5 poäng. Så jag går all-out efter vinsten.

Tvåan i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet, bakom Åhman och kartläsaren Filip Wernefur, blev Bodens Dan Thörnevall och trea blev Grödinges Jonas Bodin.

Övrig uppländsk deltagare är Jessica Larsson (Rasbo) som är kartläsare till pojkvännen Emil Karlsson. Förra deltävlingen slutade de på en nionde plats i klassen trimmat tvåhjulsdrivet.