Återvänder till Rospiggarna – efter 13 år

Rospiggarna har gjort klart med Adrian Miedzinski som sista förare. Polacken återvänder till klubben och har skrivit på för ett år.

Adrian Miedzinski under tiden i Vargarna.

Adrian Miedzinski under tiden i Vargarna.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Speedway2019-12-02 19:27

Adrian Miedzinski tillhörde Rospiggarna 2006 och 2007 och återvänder nu till klubben efter 13 år. Han har representerat klubbar som bland annat Poole Pirates, Indianerna, Hammarby och senast Smederna.

– Adrian är en förare som jag hade i Vargarna under ett par år och som alltid lyfter sig när vi jobbar ihop. Han är en stabil kille som jag har full respekt för och han kommer att bli en stor tillgång för Rospiggarna. Jag tror att han kommer snitta runt 1,800-1,900, säger Peter Jansson, lagledare i Rospiggarna till klubbens hemsida.

Polacken debuterade som 16-åring i seriesammanhang för Apator Torun i Polska Högstaligan, Ekstraliga.
Han är siste förare in i Rospiggarna, hans ingångsnitt kommer att bli 1,500 och kontraktet sträcker sig över säsongen 2020.

– Adrian är en otrolig rutinerad förare som har åkt i Sverige i många år så han vet vad som gäller här. Han är en förare som är väldigt spektakulär på banan och han är en riktig hårding som jag tror att publiken kommer att gilla. Adrian ger verkligen allt på banan och jag ser honom som en potentiell heatledare, säger Peter Jansson.

Klara förare för Rospiggarna förutom Adrian Miedzinski är Nicki Pedersen (ny från Västervik), Rasmus Jensen, Kai Huckenbeck (ny från Piraterna), Andrey Kudriashov (ej kört i Sverige tidigare), Ryan Douglas (ej kört i Sverige tidigare), Tomas H Jonasson, Daniel Bewley och Daniel Henderson (ny från Lejonen).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!