Just nu pågår mötet mellan Uppsala HK och NKIK Handboll Norrköping om vem som får möta EHF i den slutgiltiga kvalrundan.

Det långa uppehållet för Enköpingslget beror på mötet med deras tänkta kvalmotståndare, HK Laponia, ställdes in.

– Får vår del har det varit en tung säsong rent mentalt, även om det släppte mer och mer under slutskedet av serien. Men att få den här perioden till mental återhämtning tror jag kommer att göra oss gott, säger lagets tränare Ken Hornö.

– Vi lyckades rädda kvalspel i slutskedet, trots att det såg mörkt ut ett tag. Jag och tjejerna i laget känner att det är skönt med den här vilan och att vi får koncentrera oss på träning.

Träningsperioden gör också att en del spelare får chans att återhämta sig fysiskt.

– Vi har en del spelare, exempelvis Frida Haraldsson och Amanda Gustafsson, som matchats väldigt hårt och som dessutom haft lite skavanker. Men från och med ikväll ska vi ha alla i full gång, vilket är positivt.

Vilket lag det blir som EHF får möta är inte klart i skrivande stund. NKIK vann det första mötet av tre mot Uppsala, minst en match återstår innan det blir klart vilket lag som står som motstånd den 14 eller 15 april.

Hur bra koll har ni på motståndarna?

– Uppsala har vi ju hyfsad koll på i och med att de mött vårt U-lag två gånger i serien. Jag har mindre koll på Norrköping, men jag ska åka och se matchen mellan lagen nu i helgen.

– Det spelar egentligen ingen roll för oss vilka vi får möta. Rent publikmässigt vore det kul med Uppsala, samtidigt som man gärna möter nya lag.

I och med att det var några veckor sedan man spelade match, så blir en av de svåraste uppgifterna att möta ett lag som har matchtempo i kroppen. Något man ska försöka råda bot på i helgen.

Hur ska ni se till att inte förlora matchtempo?

– Vi har bokat in en träningsmatch mot Rosersberg nu i helgen, just för att inte tappa det som vi ska vara bättre på än våra motståndare, just tempot. Just det är en sak som jag hoppas vi ska kunna utnyttja oavsett vilket av lagen vi får möta, avslutar Hornö.