Från början var det dock tänkt att resan skulle gå till Tjeckien, men så blev det alltså inte.

– Förra året åkte vi till Köpenhamn när vi gick upp i allsvenskan. När vi har uppnått ett mål så har vi haft en deal med föreningen om att vi får åka på en resa tillsammans. I år var målet att hålla oss kvar i allsvenskan och då skulle vi egentligen ha åkt till Prag, men sedan blev det lite sent när vi skulle fastställa vilken summa som vi skulle få åka för och så där, och då hade priserna gått upp till Prag och då hittade vi den här resan till New York för samma pris. Sedan har vi vridit och vänt på varenda krona och packat in oss så många som möjligt i varje rum för att få till den här resan. Vi spelare har även fått lägga lite själva också samt att några sponsorer har gått in. Vi har jobbat hårt några i laget för att få till det här, säger Busch Thor.

Varför föll valet på New York?

– Det var väl mest för att vi hittade så pass billiga biljetter och att det kostade lika mycket som Prag, och då smäller New York lite högre. Det var även många som inte hade varit där och gärna ville dit. Vi tyckte att det var en häftigare resa.

På programmet står bland annat gemensamma middagar, shopping samt NHL-ishockey mellan New York Rangers och Edmonton Oilers för de som är intresserade.

– Annars så ska vi väl mest bara glida omkring och ha det trevligt. Sedan ska vi också ha lite konferens och prata utveckling och utvärdera året och prata lite om nästa säsong. Syftet är också att tacka av några i laget och sammansätta gruppen inför nästa år, Niklas Busch Thor.

Med på resan finns samtliga spelare som haft a-lagskontrakt förutom Josh Wicks, Jakob Bergman, Gustav Thörn, Zackarias Faour samt Elias Andersson (uttagen till U21-landslaget). Sammanlagt fanns 20 Siriusspelare med på planet som lyfte från Arlanda vid 13.30-tiden under torsdagen och väntas vara tillbaka vid lunchtid på måndag.