Sportögonblicken som lockade många

Intresset var stort när UNT:s Håkan Lundh under tisdagen släppte sin bok ”I backspegeln” som han gjort i samarbete med John Hällström.

Det var ont om platser när boken "I backspegeln" presenterades.

Det var ont om platser när boken "I backspegeln" presenterades.

Foto: Daniel Meisels

Sport2019-11-05 20:46

Runt hundra personer fanns på plats för boksläppet som firades i centrala Uppsala. Boken består av 89 ”backspeglar” med tillbakablickar på idrottshistoriska händelser från Uppsala och Uppland. De flesta har tidigare publicerats i UNT, men i boken finns även nyskrivet material. I boken kan man läsa om allt från fotboll och hockey till mer udda sporter.

– Det är 136 sidor, 20 olika idrotter, runt 50 lokala idrottsföreningar och närmare 100 unika sportbilder i 89 texter, samtliga av Håkan Lundh, säger formgivaren och UNT-medarbetaren John Hällström.

Både Hällström och Håkan Lundh intervjuades på scenen under kvällen. Siriusprofilen Lasse Svensson berättade också om sin karriär både på och vid sidan av planen. Alpinlöftet Ida Dannewitz avslutade genom att blicka framåt och avslöja hur hon hoppas en ”backspegel” om henne ser ut om 20 år.

– Jag hoppas att det kommer stå att jag fick framgång genom att träna på det sätt som jag vill göra, men som alla andra kanske inte håller med om, säger Dannewitz. 

Lundh berätta också en rolig anekdot om sitt sportintresse där han blev tagen med radion under täcket. 

– Jag ville lyssna på Radiosportens sändningar som började 21.30, men jag var för liten och fick inte vara uppe så länge. Jag smusslade in en transistorradio under täcket så jag skulle höra hockeyresultaten. Jag blev påkommen, men då fick jag ändå lyssna, säger Lundh.

Boken ”I backspegeln” finns att köpa på UNT City, Kungsgatan 47. 

Det blev en hel del böcker att signera för Håkan Lundh.
Det blev en hel del böcker att signera för Håkan Lundh.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!