Samtidigt som Dalkurd blev klart för allsvenskan i höstas, stod det tidigt klart att det skulle bli en flytt från Borlänge till Uppsala för klubben.

Situationen med träning på Österängen i Uppsala och matchspel i Gävle har inte varit smärtfri och Dalkurd parkerar på nedflyttningsplats i tabellen.

Tränaren Azrudin Valentic fick sparken strax före VM-uppehållet och ersättes tillfälligt av sportchefen Adil Kizil.

Nu kommer nästa bomb: vd Mikael Ahlerup, som presenterades i början av februari i år, lämnar sin post. Expressen avslöjade nyheten under söndagen och Aftonbladet fortsatte att rapportera med att den kurdiska affärsmannen Kawa Junad, som äger 49 procent av Dalkurd, hotar att dra tillbaka sitt stöd.

Anledningen efter Aftonbladet: Ordföranden och grundaren Ramazan Kizil går sin egen väg.

– Intresset hos några av familjemedlemmarna går i motsatt riktning som klubbens och det påverkar Dalkurd. Det är därför vi är i den här situationen.. När vi gav Mikael Ahlerup vd-rollen har han inte fått jobba på sitt sätt. Dom gjorde det svårt för honom att jobba professionellt. När resultaten inte går bra måste man göra förändringar, flera förändringar. Går klubben dåligt är det inte bara tränarens fel. I Dalkurd styr ordförande (Ramazan Kizil) allt. Han har gjort så många fel. Är man emot honom kickas man. Vi kom överens om att Mikael skulle få full kontroll, med alla befogenheter, säger Kawa Junad till Aftonbladet.

Till samma tidning fortsätter Junad:

– Mikael tog på sig ansvaret för allt när det gick dåligt. Han började inse att vi behövde förändringar. Han ville lösa hela situationen, inte bara en del av det, och därför ville vi ha en bättre sportchef som skulle kunna rekrytera bättre spelare och en stor tränare. Men återigen gick Ramazan in och sa nej. Han skickade ett mejl som insisterade att det inte skulle hända. Istället försvarade han sportchefen som är en del av familjen, hans egen son, och ignorerade vd:s förfrågan.

UNT har sökt Mikael Ahlerup och Ramazan Kizil för en kommentar.