I cupen deltog 16 lag, fördelade över fyra grupper där där ettan i varje grupp gick till a-slutspel, tvåan till b-slutspel, trean till c-slutspel och fyran till d-slutspel. Därefter möttes a-slutspelets etta och tvåa i en direktfinal.

Alla lag spelade minst sex matcher och sammanlagt avgjordes cirka 50 matcher på två dagar, där 350 spelare och ledare deltog från framför allt Uppland, Gästrikland och Stockholmsområdet. Men även Köping, Falun och Östersund spelade cupen.

Under cupen delade arrangörslaget Almtunas Team 06 upp sig i två lag; Almtuna Röd och Almtuna Vit. Almtuna Vit vann sin grupp och gick till A-slutspel där man i en tät och fysisk match, som var direkt avgörande för om man skulle gå till final eller inte, förlorade med 0–3 mot Järfälla.

Artikelbild

| Almtuna Team 06 arrangerade Xite Nyårscup i ishockey för U13-lag.

Resultat innebar att Almtuna vit slutade trea i a-slutspelet och cupen.

Almtuna Röd gick liksom Gimo till d-slutspel. Där vann Gimo slutspelsgruppen och Almtuna kom på tredje plats. SK Iron spelade B-slutspel och där hamnade Björklingelaget på fjärdeplats.

A-finalen spelades mellan Järfälla och Valbo, där Järfälla drog det längsta strået efter vinst med 4–2.

Efter två intensiva dagar med sprudlande ungdomshockey och många månaders intensiv planering och förberedelser summerades Xite Nyårscup som en succé.

Artikelbild

| Almtuna Team 06 arrangerade Xite Nyårscup i ishockey för U13-lag.

Cupansvariga Mimmi Johnsson Berger:

– Ishallarna har varit fyllda av massor av underbara ungdomar och rolig hockey. Det är mycket som ska stämma i ett sådant här arrangemang; matscheman, spelscheman, sekretariat, domarbesättningar, boende bokningar hos kommunen. Allt har flutit på fint, säger Mimmi Johnsson Berger och tillägger:

Artikelbild

| Almtuna Team 06 arrangerade Xite Nyårscup i ishockey för U13-lag.

– Föräldrarna till Almtuna Team 06 har gjort ett hästjobb för att få det att rulla och det här var den sista hemmacupen vi arrangerade som Team 06.